فندق ماکادمیا چیست؟

فندق ماکادمیا (نوعی آجیل درختی) سرشار از چربی‌های سالم است و برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، ماده‌ای مغذی و ایده‌آل به شمار می‌رود. ماکادمیا با طعم و بافت خامه‌ای که دارد اغلب ماده‌ی اصلی یا چاشنی بسیاری از غذاهای شیرین و خوش طعم است. همچنین توسط بسیاری از افراد وگان و گیاه‌خوار به عنوان جایگزینی برای لبنیات و کره رایج شده است. ماکادمیا مانند محصولات میوی شاپ فواید مختلفی برای سلامتی بدن دارد زیرا حاوی فیبر رژیمی، پروتئین و سایر مواد مغذی است. اگر می‌خواهید بدانید که فندق ماکادمیا چیست و بیش‌تر با این ماده‌ی مغذی آشنا شوید، در ادامه‌ی مطلب با ما همراه باشید.

فندق ماکادمیا به چه فندقی گفته می‌شود؟

macadamia nut

فندق ماکادمیا از درخت ماکادمیا (درختی همیشه سبز با رشد سریع و متوسط ​​با شاخ و برگ‌های سنگین و سبز تیره) به دست می‌آید که اغلب بومی استرالیا است. برگ‌های این درخت مستطیلی‌شکل است و به طور کلی بیش‌تر از ۳۰ سانتی‌متر طول دارند. گل‌های ماکادمیا کوچک و سفید رنگ هستند و روی خوشه‌هایی بلند رشد می‌کنند. فندق ماکادمیا که میوه‌ی این درخت محسوب می‌شود می‌تواند در طول سال و به خصوص در پاییز و بهار آماده‌ی چیدن شود. این فندق دارای یک پوسته‌ی چرمی به قطر ۳ سانتی‌متر است که مانند فندق معمولی شامل یک دانه‌ی کروی یا دو دانه‌ای نیمکره‌ای شکل است.

اگرچه ماکادمیا از استرالیا نشأت گرفته و در آن‌جا رشد می‌کند، اما تولید تجاری آن عمدتاً در هاوایی است. برخی از کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا نیز ماکادمیا را پرورش می‌دهند. در ایالات متحده نیز درختان ماکادمیا را می‌توان در ایالات کالیفرنیا و فلوریدا یافت.

فندق ماکادمیا محصول باکیفیتی بوده و نه تنها عاری از نقص یا آسیب حشرات و قارچ است، بلکه حداقل ۷۲ درصد روغن نیز دارد. مغزهایی که کمتر از ۷۲ درصد روغن دارند معمولاً نارس و سفت‌تر هستند و در هنگام بودادن بیش از حد قهوه‌ای می‌شوند. ماکادمیا را می‌توان به صورت خام مصرف کرد یا با استفاده از دستور‌العمل‌هایی در وعده‌ها و میان وعده‌های مختلف غذایی گنجاند. این مغز خوارکی سرشار از چربی و بیش‌تر حاوی چربی‌های تک غیراشباع است. این نوع چربی برای قلب سالم است و مثل میوه خشک برای دیابت، می‌تواند در کاهش خطر بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ مؤثر باشد.

تفاوت فندق معمولی با فندق ماکادمیا چیست؟

فندق ماکادمیا و فندق معمولی هر دو از آجیل‌های درختی محبوب هستند اما از نظر منشأ، طعم، بافت و محتوای غذایی تفاوت‌های مشخصی دارند.

منشأ

  • ماکادمیا: بومی استرالیا، به ویژه جنگل‌های بارانی شرقی. درخت ماکادمیا در حال حاضر در هاوایی، کالیفرنیا و سایر نواحی با آب و هوای گرم نیز کشت می‌شود.
  • فندق معمولی: عمدتاً در ترکیه، ایتالیا و نواحی شمال غربی اقیانوس آرام در امریکا رشد می‌کند.

طعم

  • ماکادمیا: طعم خامه‌ای، کره‌ای و کمی شیرین. این طعم، ماکادمیا را در دسرها و تنقلات محبوب می‌کند.
  • فندق معمولی: طعم خاکی و ملایم شیرین با کمی تلخی. از فندق معمولی اغلب در شیرینی‌ها، قهوه و شکلات‌ها (مانند نوتلا) استفاده می‌شود.

بافت

  • ماکادمیا: بافتی صاف و خامه‌ای دارد. بزرگ‌تر و گردتر از فندق معمولی است.
  • فندق معمولی: بافتی شکننده و کمی کدرتر از فندق ماکادمیا دارد. فندق معمولی کوچک‌تر و بیضی شکل است.

محتوای غذایی

  • ماکادمیا: در مقایسه با فندق معمولی، دارای چربی (تک غیراشباع) و کالری بیش‌تری است. همچنین منبع خوبی از فیبر، تیامین و منگنز به شمار می‌رود.
  • فندق معمولی: کالری و چربی کم‌تری نسبت به ماکادامیا دارد. اما همچنان منبع خوبی از چربی‌های سالم، پروتئین، ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

کاربردهای آشپزی

  • ماکادمیا: اغلب در کوکی‌ها، شکلات‌ها و به عنوان رویه برای غذاهای مختلف استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از آن روغن تهیه کرد.
  • فندق معمولی: معمولاً در پخت و پز، شیرینی‌پزی و پودر رویه‌ی مواد غذایی استفاده می‌شود. روغن فندق در سس‌ها و پخت و پز نیز محبوب است.

ارزش غذایی فندق ماکادمیا

فندق ماکادمیا به طور طبیعی قند و کربوهیدرات کمی دارد. در مقابل، حاوی مواد مغذی مختلف مانند فیبر غذایی و آنتی‌اکسیدان است که به کاهش خطر یا مدیریت شرایطی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

ماکادمیا منبع عالی از مواد مغذی زیر است:

  • پروتئین
  • چربی تک غیر اشباع
  • ویتامین E
  • منگنز
  • تیامین
  • مس

فواید فندق ماکادمیا چیست؟

macadamia benefits

در گذشته اغلب از مصرف آجیل‌ها به دلیل محتوای چربی زیاد خودداری می‌شد اما تحقیقات نشان می‌دهد که همه‌ی آجیل‌ها از جمله فندق ماکادمیا به ویژه زمانی که در حد اعتدال مصرف شوند، فواید مختلفی برای سلامتی بدن دارند.

ماکادمیا نقش زیادی در کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد)، کاهش التهاب مرتبط با بیماری‌های قلبی و بهبود سلامت عروق دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدهای موجود در ماکادمیا همچنین به مبارزه با التهاب و کاهش آسیب سلولی نیز کمک می‌کند. همچنین این فندق حاوی توکوترینول (نوعی ویتامین E) بوده که در محافظت در برابر برخی از انواع سرطان و بیماری‌های مغزی مؤثر است. علاوه بر این موارد، ماکادمیا فواید عمده‌ی دیگری نیز دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک

فندق ماکادمیا دارای قابلیت کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک است. این سندرم شامل گروهی از عوامل خطر از جمله فشار خون بالا، تری‌گلیسیرید بالا، کلسترول  HDL(کلسترول خوب) پایین، قند خون بالا و چربی شکم است. این عوامل خطر احتمال سکته مغزی، دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهند.

فندق ماکادمیا حاوی بالاترین درصد چربی‌های تک غیراشباع در بین همه‌ی منابع غذایی شناخته شده است. همچنین دارای سطوح پایینی از چربی‌های اشباع نشده و غیر اشباع چندگانه نیز است. شواهد نشان می‌دهد که مواد مغذی موجود در فندق ماکادمیا به کاهش قند خون کمک می‌کنند. چربی‌های تک غیر اشباع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی را فراهم می‌کنند که به رشد و سلامت سلول‌ها می‌افزایند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن منظم فندق ماکادمیا می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری عروق کرونر، نوعی بیماری قلبی عروقی، کمک کند. فندق ماکادمیا می‌تواند سطح کلسترول مضر خون را کاهش دهد. یک بررسی از شش مطالعه نشان داد که فندق ماکادمیا با کاهش سطح کلسترول و رفع التهاب و استرس اکسیداتیو (که باعث آسیب به سلول‌ها می‌شود) در کاهش ایجاد عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر است.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

فندق ماکادمیا مثل سیب خشک، توت فرنگی خشک و سایر انواع میوه خشک به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنند. همچنین یک بررسی نشان داد که این فندق در بهبود کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت مؤثر است که ممکن است به دلیل ترکیبی از فیبر، چربی‌های تک غیراشباع و سایر مواد مغذی در آن باشد.

حمایت از سلامت دستگاه گوارش

فیبر محلول موجود در فندق ماکادامیا ممکن است مانند یک پری‌بیوتیک برای تغذیه‌ی باکتری‌های مفید روده و همچنین بهبود سلامت گوارش بدن عمل کند. پری‌بیوتیک‌ها به کاهش التهاب و کمک به سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر و سایر شرایط مشابه کمک می‌کنند.

کمک به کاهش وزن

میزان فیبر و پروتئین موجود در فندق ماکادمیا احساس گرسنگی را کاهش داده و به شما کمک می‌کند احساس سیری کنید که در نتیجه منجر به کاهش وزن خواهد شد. یک مطالعه در میان زنان سالم ژاپنی نشان داد زنانی که فندق ماکادمیا مصرف کردند در مقایسه با افرادی که نارگیل یا کره مصرف کردند، پس از 3 هفته وزن بیش‌تری از دست دادند.

بهبود سلامت استخوان

فندق ماکادمیا منبع عالی کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی برای حفظ سلامت استخوان‌ها مهم هستند. فسفر، یکی دیگر از مواد معدنی فراوان در فندق ماکادمیا، در بازگرداندن مواد مغذی حیاتی به استخوان‌ها و دندان‌ها مفید است.

موارد مصرف فندق ماکادمیا چیست؟

macadamia uses

از فندق ماکادمیا می‌توان در صنایع شیرینی پزی، بستنی و خوراکی‌های دیگر استفاده کرد. روغن فندق ماکادمیا به دلیل داشتن بافتی غنی و نرم و پایداری اکسیداتیو بالا، در کرم‌های سنگین و فرمول‌های مراقبت از پوست به کار می‌رود.

فندق ماکادمیا که محصول اصلی درخت ماکادمیا است، پس از برداشتن پوسته به صورت روغنی یا بو داده خشک می‌شود. روغنی که از آجیل‌های پاک‌شده استخراج می‌شود معمولاً در صابون‌ها، ضد آفتاب‌ها و شامپوها استفاده می‌شود. پس از گرفتن روغن از فندق، مواد باقی‌مانده را می‌توان به عنوان خوراک دام استفاده کرد.

هرچند مغز و روغن محصولات اصلی فندق ماکادمیا هستند، اما خواص پوست فندق ماکادمیا را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. در واقع پوسته و غلاف آن نیز کاربردهایی دارند. پوسته‌ی ماکادمیا را می‌توان به عنوان مالچ، سوخت در فرآوری فندق ماکادمیا، بستر کاشت برای کشت آنتوریوم (گیاهان گلدار بومی مناطق گرمسیری آمریکا)، تولید پلاستیک و به عنوان جایگزین شن و ماسه برای موارد مختلف استفاده کرد. از غلاف ماکادمیا نیز می‌توان به عنوان مالچ یا کمپوست برای تولید کود استفاده کرد.

کلام آخر

فندق ماکادمیا می‌تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. امروزه مصرف فندق ماکادمیا مانند سایر آجیل‌ها، بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب محسوب می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی موجود در فندق ماکادمیا به سلامت استخوان و پوست کمک می‌کنند. البته برخی از افراد ممکن است به فندق ماکادمیا مانند سایر آجیل‌های درختی حساسیت زیادی داشته باشند. اگر به آجیل‌های درختی حساسیت دارید، قبل از خوردن فندق ماکادمیا با پزشک مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =

نوشته های جدید