معرفی 7 میوه خشک مخصوص فشار خون

فشار خون بالا (Hypertension) یک قاتل خاموش است که سالانه میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. فشار خون به عنوان عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی، سکته‌ی مغزی و حتی بیماری‌های کلیوی شناخته می‌شود. هرچند با درمان‌های مختلف دارویی و تغییراتی در سبک زندگی می‌توان فشار خون را کنترل کرد، اما مصرف میوه خشک مخصوص فشار خون مثل برخی از انواع محصولات میوی شاپ در رژیم غذایی نیز می‌تواند راهی ساده و مؤثر برای تنظیم سطح فشار خون باشد. در این مطلب، فواید میوه خشک مخصوص فشار خون را بررسی کرده و به نمونه‌هایی از میوه خشک که می‌توانند مکمل ارزشمندی برای رژیم غذایی شما باشند، اشاره می‌کنیم.

میوه خشک چیست؟

انواع میوه خشک مخصوص فشار خون

میوه خشک میوه‌ای است که محتوای آب آن از طریق فرآیندی حذف شده است. این فرآیند شامل استفاده از گرما، نور خورشید یا روش‌های دیگر برای حذف آب از میوه بوده که طی آن منبع غلیظی از مواد مغذی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها باقی می‌ماند. میوه خشک اغلب ماندگارتر و مصرف آن راحت‌تر از میوه تازه بوده که آن را به میان وعده‌ای ایده‌آل برای مصرف در سفر تبدیل می‌کند.

فواید میوه خشک مخصوص فشار خون

میوه خشک فواید سلامتی متعددی دارد که می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کند. برخی از فواید میوه خشک مخصوص فشار خون را در ادامه می‌خوانید.

دارای پتاسیم فراوان

میوه‌های خشک منبع عالی پتاسیم هستند. پتاسیم یک ماده معدنی ضروری است که با متعادل کردن اثرات سدیم در بدن به کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین پتاسیم در گشاد کردن عروق خونی، بهبود جریان خون و کاهش خطر بیماری قلبی نیز مؤثر است.

دارای فیبر فراوان

میوه خشک سرشار از فیبر رژیمی است که می‌تواند با کاهش جذب سدیم و بهبود توانایی بدن برای دفع سدیم اضافی، به کاهش فشار خون کمک کند.

دارای خواص آنتی اکسیدانی

میوه‌های خشک سرشار از آنتی اکسیدان هستند که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت می‌کند. استرس اکسیداتیو عامل اصلی فشار خون بالا است. بنابراین مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می‌تواند به کاهش این خطر کمک کند.

دارای کالری کم

با مقایسه کالری میوه تازه و خشک در می‌یابیم که میوه‌های خشک به طور کلی کالری کم و فیبر بالایی دارند. این ویژگی آن‌ها را به میان وعده‌ای عالی برای کسانی که به دنبال کنترل وزن خود و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند، تبدیل می‌کند.

مصرف آسان

میوه‌های خشک به دلیل ماندگاری و قابلیت حمل آسانی که دارند، به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده می‌شود.

 برخی از انواع میوه خشک مخصوص فشار خون

برخی از انواع میوه خشک مخصوص فشار خون

در ادامه به چند نمونه از میوه‌های خشک که می‌توانند به تنظیم فشار خون کمک کنند، اشاره می‌کنیم.

خرما خشک

مصرف خرما خشک به عنوان یک میوه خشک مخصوص فشار خون به دلیل داشتن محتوای غنی از پتاسیم و سطوح پایین سدیم که فشار خون را در محدوده‌ی‌ سالم حفظ می‌کند، انتخابی عالی برای مدیریت فشار خون بالا است. فیبر موجود در خرما، به کنترل سطح قند خون و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما نیز ممکن است تری گلیسیرید را کاهش داده و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. ترکیبی از مواد مغذی موجود در خرما باعث می‌شود که این میوه خشک برای سلامت قلب و عروق بسیار مؤثر باشد.

زردآلو خشک

زردآلو خشک شده یک میوه خشک مخصوص فشار خون و سرشار از پتاسیم و فیبر و حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کند. زردآلو خشک حاوی حدود ۱۱۶۲ میلی گرم (یا ۱.۱ گرم) پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم است که باعث می‌شود از نظر پتاسیم بسیار غنی باشد. مطالعات نشان داده‌اند که پتاسیم می‌تواند فشار خون بالا را در بیماران مبتلا به فشار خون بالا (هایپرتنشن) کاهش دهد. همچنین زردآلو خشک با بهبود سلامت قلب، سلامت چشم، سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به دیابت نیز مرتبط است.

آلو خشک

آلو سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که به گزینه‌ای عالی برای کنترل فشار خون تبدیل می‌شود. آلو خشک با کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک می‌کند. همچنین مصرف منظم آلو می‌تواند سطح کلسترول را در بدن افزایش داده و در سلامت قلب و عروق و سلامت کلی بدن تأثیر مثبت بگذارد.

کشمش

کشمش منبع طبیعی پتاسیم و فیبر بوده و برای افرادی که به دنبال کنترل فشار خون خود هستند، انتخابی عالی به شمار می‌رود. همچنین فیبر رژیمی آنتی اکسیدانی دارد که انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی را بهبود می‌بخشد. خوردن کشمش سه بار در روز به ویژه در مقایسه با میان وعده‌های دارای کالری مشابه می‌تواند به طور مؤثر فشار خون را کاهش دهد. همچنین کشمش فواید زیادی در زمینه‌ی مدیریت وزن (که افزایش آن یکی از دلایل اصلی فشار خون بالا است) دارد.

انجیر خشک

انجیر خشک یکی دیگر از منابع عالی پتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین، این میوه خشک مخصوص فشار خون سرشار از فیبر بوده که در سلامت عروق خونی و همچنین کاهش تجمع کلسترول مؤثر است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انجیر خشک در محافظت از بدن در برابر التهاب، یکی از عوامل رایج فشار خون بالا تأثیرگذار است.

انبه خشک

انبه خشک حاوی فیبر غذایی محلول است که در جذب گلوکز و حفظ سطح سالم کلسترول خون نقش دارد. همچنین این میوه خشک مخصوص فشار خون حاوی بیش از ۲۰۰ میلی گرم پتاسیم در هر وعده ۴۰ گرمی است. پتاسیم برای حفظ سطح طبیعی آب و الکترولیت در بدن ضروری است. همان‌طور که گفته شد، پتاسیم در تنظیم سطح فشار خون و ضربان قلب نیز مؤثر است.

سیب خشک

سیب خشک، مانند سیب تازه سرشار از پلی فنول‌ها، پتاسیم و خواص آنتی اکسیدانی است که گشاد شدن عروق (گشاد شدن رگ‌های خونی) و مدیریت وزن (به دلیل کالری کم و فیبر بالای سیب) را تسهیل می‌کند. حفظ وزن ضروری است. زیرا اضافه وزن با سطوح بالاتر فشار خون ارتباط دارد.

کلام آخر

فشار خون یک موضوع مرتبط با قلب و عروق است. اگر غذاهای شور با نمک بالا مصرف کنید، سدیم موجود در نمک آن‌ها رگ‌های خونی را سفت کرده و فشار خون را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، پتاسیم دارای خاصیت گشادکنندگی عروق است که با کاهش فشار خون در سرخرگ‌ها، فشار خون را کاهش می‌دهد.

تنها یکی از مزایای مصرف میوه‌های خشک، مدیریت فشار خون است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف میوه‌های خشک مانند کشمش، زردآلو خشک، خرما خشک و انبه خشک حاوی سطوح غنی پتاسیم ممکن است به کاهش سطح فشار خون، به ویژه فشار خون سیستولیک کمک کند.

به جای خوردن یک بسته چیپس، میوه‌های خشکی مانند کشمش، خرما خشک و زردآلو خشک را مصرف کنید. این تنقلات غنی از مواد مغذی با تأمین پتاسیم، منیزیم و چربی‌های سالم به مدیریت فشار خون کمک کرده و در عین حال کلسترول و التهاب را کاهش می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 18 =

نوشته های جدید